CHORA 2030 har i samarbejde med Camønoen (Møns Museum), Møns Biosfære og Vordingborg Kommune skabt et projekt, der går ud på at udvikle og opsætte fire unikke og særegne shelters på fire kystnære placeringer på Camønoen. Shelters, der foruden at give ly til vandrere på ruten, skal formidle FN’s Verdensmål – på globalt, lokalt og individuelt niveau, og i samspil med den særlige kultur- og naturhistorie, der er langs Camønoen.

Nu udstilles 12 bud på disse Verdensmålsshelters på Møns Museum i hjertet af Stege.

Lørdag den 1. juni åbnede en udstilling på Møns Museum i Stege på Møn. 

Den præsenterer 12 bud på, hvordan fire verdensmålsformidlende shelters på vandreruten Camønoen kunne udformes og fungere. De 12 bud er udviklet af kandidatstuderende på KADK/Arkitektskolen i København, som en del af deres 1. semester 2018/2019. 

De studerende fik opgaven at udvikle shelters, der udover at være et sted, hvor man slår lejr for natten eller gør et kortere ophold, også skal fungere som fordybelses- og formidlingssteder for viden, inspiration, og refleksion over vores fælles fremtid.

Shelterforslagenes udformning og formidling skal på den måde skabe plads til dialog og inspirere Camøno-vandrere og lokalsamfundet for derigennem at bidrage til realiseringen af verdensmålene.

CHORA 2030 er initiativtager til projektet og har været primus motor i at skabe samarbejde mellem de forskellige aktører.

Udstillingen, som viser de 12 bud i form af tegninger og modeller kører frem til 11. august. De studerendes shelterforslag vil indgå som mulige og realiserbare shelters i projektet, når der i 2019 søges midler til realisering.

Læs mere om Verdensmålsshelters.


Kontakt
Projektleder Maria Hørmann:
mariah@chora2030.dk

Læs mere om udstillingen.

Camønoen
Camønoen er en 175 km. lang vandrerute på Møn, Nyord og Bogø. Camønoen er natur, kulturhistorie, gastronomi, vandring, stilhed, stjernehimmel og magiske stunder, du aldrig glemmer. Camønoen er også kongerigets venligste vandrerute, siger de…


Se billeder fra udstillingen her: