Der var fest og masser af glade elever, da både Klarup og Gug Skole fejrede deres verdensmålscertificering som 2030 SKOLE den 23. oktober 2020.

De to skoler i Aalborg havde i virkeligheden modtaget certificeringen og 2030 SKOLER-skiltet flere måneder før. Men i en coronatid kræver det ekstra planlægning og særlige hensyn at holde fest, og for begge skoler var det vigtigt, at alle eleverne kunne være med.

Og eleverne var med – ikke i samlet flok men fordelt i deres klasser og afdelinger. Her fik de først en videohilsen fra rådmand Tina French, og bagefter fejrede de dagen med forskellige aktiviteter. På Gug Skole var der verdensmålsspil for store og små, og på Klarup Skole var der livestreaming ved verdensmålsreporterne Casper, Sebastian og Anders, som var “verden rundt” på skolen. Her interviewede de eleverne i de tre afdelinger om de flotte kunstværker af skrald, eleverne var i gang med at lave, og som senere blev udstillet.

Klarup Skole indviede også en ny verdensmålsbænk lavet af genbrugsmaterialer fra branden på idrætscentret Gigantium og hejste flaget med skolens nye verdensmålslogo.

Og selvom eleverne ikke kunne samles, oplevede de det alligevel som en ganske særlig dag, fortalte skoleleder på Gug Skole Rikke Høg Zimmer til TV2 Nord:

Man kan tydeligt mærke på eleverne, at de er stolte og glade for at se, at deres indsats nu har kastet anerkendelse af sig.

Se artikel og indslag fra TV2 Nord.
Læs mere om verdensmålscertificeringen 2030 SKOLER.