Randersgades Skole på Østerbro er som den første skole i Danmark blevet verdensmålscertificeret. Det skyldes skolens ambitiøse og helhedsorienterede arbejde gennem flere år med at give verdensmålene en central plads i både undervisningen og måden at drive skole på.

En klar plan for skolens arbejde med verdensmålene, løbende udvikling af forløb, samarbejde med aktører uden for skolen, affaldsagenter og klimaambassadører. Det er nogle af elementerne i Randersgades Skoles indsats for at gøre verdensmålene til en integreret del af skolen.

Nu har skolen modtaget anerkendelse af indsatsen og er blevet verdensmålscertificeret 2030 SKOLE som den første skole i landet. Det var derfor også en stolt Rikke Villumsen, der på vegne af Randersgades Skole kunne tage i mod skiltet, der viser skolens nye status. Rikke Villumsen er profilkoordinator på Randersgades Skole og har sammen med skoleleder Jesper Friis spillet en stor rolle i udviklingen af skolens verdensmålsprofil.

”Vi kan se, at det motiverer både elever og lærere at beskæftige sig med verdensmålene, fordi det er en meningsfuld dagsorden og en interessant didaktisk ramme for undervisningen. På Randersgades Skole er vi frontløbere på det her område, og vi håber at være med til at inspirere andre skoler til at tage skridtet videre og for alvor gøre verdensmålene til en del af skolen,” siger Jesper Friis, skoleleder på Randersgades Skole.

Selvom Randersgades Skole har opnået certificering, stopper arbejdet ikke her. På skolen har man fortsat ambitioner om at udvikle nye tiltag og nye samarbejder. Blandt andet arbejder skolen på at få nedsat et verdensmålsråd, der består af både elev-, forældre- og lærerrepræsentanter, som i fællesskab skal komme med idéer til skolens egne tiltag og til, hvordan også lokalområdet kan involveres.

2030 SKOLER er en certificeringsordning og et netværk af danske uddannelsesinstitutioner, som har forpligtet sig til at arbejde strategisk og ambitiøst på at lade FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling gennemsyre hele skolen – i både undervisning, drift og ånd. Ordningen er udviklet i samarbejde med blandt andet Randersgades Skole og en række aktører med ekspertise i uddannelse til bæredygtighed og har til formål at sikre, at danske børn og unge klædes bedst muligt på til en bæredygtig fremtid.

Se mere om certificeringen på 2030 SKOLER.