Maria Hørmann
Projektleder
+45 53824311
mariah@chora2030.dk

Baggrund

Maria kommer fra en stilling som Business Manager hos Coop, med ansvaret for genetableringen af FDB Møbler som brand og produktserie. Før det har Maria arbejdet en årerække hos Dansk Design Center i krydsfeltet mellem industri, design og innovation, hvor hun har udviklet og kørt talrige partnerskabs-, og innovationsprojekter – især med fokus på globale udfordringer, fremtidens teknologi, materialer og bæredygtige forandringer. Maria var medstifter på CradlePeople, driver af bloggen ’Hello Matetials Blog’ samt medlem af designgruppen ’remove’.

Maria er desuden uddannet møbelsnedker og har arbejdet mange år i møbelindustrien både som snedker, værkfører, entrepriseleder, produktudvikler og produktionschef.

I CHORA 2030 er Maria projektudvikler og projektleder med fokus især på projekter og partnerskaber indenfor verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion.

Helene Bjerre-Nielsen
Direktør
+45 30505642
helene@chora2030.dk

Baggrund

Helene er forandringsagent med en baggrund som ingeniør. Hun har arbejdet med udviklingsbistand i 12 år i bl.a. Bhutan og Vietnam og i Udenrigsministeriet. Helene var fra 2010-17 hovedkraft bag etablering og opskalering af VELUX FONDENEs miljøprogram med bl.a. etablering af Den Danske Naturfond og store og alsidige uddelinger til både danske og udenlandske projekter.

Helene er især optaget af hvordan et ressourcekrævende land som Danmark kan blive bæredygtigt. Arbejdsmetoden er dialog-baseret og holistisk, for “ellers kommer vi ikke i mål – med målene!”

Helene er medstifter af Foreningen Andelsgaarde og bestyrelsesmedlem af Dansk Økojord.

Når Helene ikke er på job tilbringer hun sin fritid på sit landbrug i Vestsjælland.

Kristine Fjord Tolborg
Projektleder
+45 30114703
kristine@chora2030.dk

Baggrund

Kristine har mere end 10 års projektledererfaring fra såvel det private erhvervsliv som non-profit organisationer og som social entreprenør.

Kristine er især optaget af, hvordan vi uddanner og motiverer de kommende generationer til at være med til at fremme bæredygtig udvikling. Hun har tidligere beskæftiget sig med uddannelse til globalt medborgerskab og stiftede i 2010 organisationen Globale Skolepartnerskaber (nu VerdensKlasse), som hjælper danske skoler med at styrke elevernes globale udsyn.

Hun har bidraget til en række magasiner og en antologi med artikler om internationalisering og global uddannelse og har holdt oplæg for uddannelsesinstitutioner, kommuner og til konferencer både i Danmark og udlandet.

Kristine er cand.mag i litteraturhistorie og europastudier fra Aarhus Universitet.

I CHORA 2030 har Kristine i særlig grad fokus på organisationens uddannelsesprojekter.


BESTYRELSEN

Steen Hildebrandt
Formand

Baggrund

Steen Hildebrandt har en Ph.D. og er professor Emeritus i Ledelse og Organisation på Aarhus Universitet; han er desuden adjungeret professor på Copenhagen Business School og på Aalborg Universitetog arbejder med bæredygtig ledelse. Han har skrevet, bidraget til eller redigeret over 400 bøger og er redaktør på en bog om de 17 verdensmål.

Steen er medlem af bestyrelsen for OPUS A/S, medlem af bestyrelsen for Refugiet Løgumkloster, medlem af bestyrelsen for Danmarks økologiske jordbrugsfond, formand for Folketingets 2030-panel og medlem af bestyrelsen for Børns Livskundskab.

Steen har været medlem af Chora Connections bestyrelse siden maj 2014 og er medlem af forretningsudvalget.

Flemming Rafn Thomsen
Bestyrelsesmedlem

Baggrund

Flemming Rafn Thomsen er medejer og partner i tegnestuen Tredje Natur og ansvarlig for den kunstneriske udvikling af tegnestuens agenda ‘By + Land = Bland!’ Flemming er fascineret af den kraft og det potentiale, som den menneskeskabte natur genererer, og skaber nye forudsætninger for byernes omstilling. Naturen og byen skal lære af hinanden, hvor menneske, arkitektur og natur indgår i en symbiose, centreret om et sundt og bevidst hverdagsliv i byen. Flemming er optaget af byens transparens, altså en tydeliggørelse af, hvordan de urbane kredsløb fungerer, således brugerne kan træffe mere informerede og dermed bæredygtige valg i dagligdagen.

Birgitte Escherich
Bestyrelsesmedlem

Baggrund

Birgitte Escherich er fødevareideolog og aktivist med teoretisk og praktisk erfaring i bæredygtige fødevarersystemer. Birgitte har fokus på økologiske og biodynamiske fødevarer samt permakultur-produktion.

Birgitte er grundlægger og direktør i Kostkompaniet, som leder flere succesfulde initiativer om omstrukturering og nytænkning af fødevarebranchen.

Hun er kendt for sine skarpe observationer og bidrag til den offentlige debat.

Birgitte har været medlem af bestyrelsen siden oktober 2014.

Bo Rasmussen
Bestyrelsesmedlem

Baggrund

Bo Rasmussen er kommunaldirektør i Gladsaxe Kommune, som er forgangskommune i forhold til inddragelse af verdensmålene i kommunens planer og budgetter. Bo har tidligere været kommunaldirektør i Albertslund Kommune og vicedirektør i Miljø- og Forsyningsforvaltningen i Københavns Kommune.

Karen Blincoe
Bestyrelsesmedlem

Baggrund

Karen har været med til at skabe CHORA 2030. Hun stoppede som direktør for fonden med udgangen af 2018 og er nu bestyrelsesmedlem.

Karen er designer af uddannelse og har i mange år arbejdet med bæredygtighed særligt i forhold til uddannelse og med inddragelse af design og kunst.

Karen er bestyrelsesmedlem i Samsø Energiakademi og i gang med sin PhD om det bæredygtige samfund.


Vores projektledere og bestyrelsesmedlemmer deltager i debatter, foredrag og interviews med præsentationer inden for deres respektive fagområder samt med ekspertudtalelser til artikler, undersøgelser og nyheder om bæredygtighed og resiliens.


Ophavsret
Ophavsretten til teksterne og billeder på denne side tilhører CHORA 2030. Teksterne og billederne må frit gengives med behørig kildeangivelse. Dog må teksterne ikke gøres til genstand for selvstændig kommerciel udnyttelse. Det er desuden tilladt at linke til alt materiale på denne hjemmeside.