Et græsrodsinitiativ, der reducerer madspild og støtter socialt udsatte familier lokalt.

Hvad: En prototype på en lokal forening, der distribuerer mad doneret af supermarkeder, reducerer madspild. Foreningen Ringgården ligger i Vojens i Sønderjylland og er stiftet og styret af Kristian Ringgård med betydelig hjælp fra frivillige.

Foreningen Ringgårdens mission er:

Hvordan: Foreningen blev stiftet af Kristian Ringgård i 2016, og den har efterfølgende stået for oprettelsen af et madmarked i en gammel stald, mens den også har været vært for sociale begivenheder i lokalsamfundet. Foreningen er medlemsbaseret. Der er pt. 400 medlemmer som også arbejder som frivillige for foreningen. Som medlem kan du for 25 kr. fylde to indkøbsposer tre gange om ugen.

Visionen er at videreudvikle bygningen med forbedret udstyr, der er velegnet til opbevaring af fødevarer, og samtidig styrke fællesskabet samt projektets sociale aspekter.  Til dette formål fik foreningen støtte fra Realdanias Underværker.

Rolle: Chora Connection har hjulpet ‘Foreningen Ringgården hjælper dig’ med strategisk udvikling og finansiering i perioden fra efteråret 2017 til april 2018.

Status: ‘Foreningen Ringgården hjælper dig’ har modtaget støtte fra Realdanias Underværker og er nu klar til at gennemføre visionen om at udvide butikken, organisere og mobilisere frivillige samt yderligere styrke relationerne til lokalsamfundet og kommunen.


Kontakt

Kristian Ringgaard
Grundlægger
E-mail: ringgaardklanen@gmail.com
Tel: +45 26370966


11/06/2017